2551
Nowy produkt
Naturalny bioregulator o działaniu dietetycznym i probiotycznym. Drożdże piwne Leiber BT® to w 40% drożdże piwne wiązane z 60% młota piwnego.
20 Przedmiot Przedmioty
W magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
DROŻDŻE PIWNE LEIBER YEAFI BT - opakowanie 25 kg
Naturalny bioregulator o działaniu dietetycznym i probiotycznym. Drożdże piwne Leiber BT® to w 40% drożdże piwne wiązane z 60% młota piwnego.
Odbiorca: :
* Pola wymagane
lub Anuluj
Naturalny bioregulator o działaniu dietetycznym i probiotycznym
Drożdże piwne Leiber-BT® są zalecane przede wszystkim do żywienia koni narażonych na szczególne obciążenie wysiłkowe. Drożdże wyróżniają się:
- skoncentrowaną zawartością składników dietetycznych i probiotycznych; drożdże piwne, a także młóto regulują biologiczną równowagę mikroflory jelita grubego i co za tym idzie regulują skłonność do zaburzeń na tym odcinku przewodu pokarmowego,
- bardzo pozytywnie wpływają na rozrodczość i płodność
- naturalną zawartością wysokowartościowych aminokwasów, kwasów tłuszczowych, witamin z grupy B, enzymów i mikroelementów "śladowych", stanowiących wartościowe wzbogacenie każdej dawki paszowej dla koni,
- dodatek drożdży piwnych podnosi całkowitą strawność dawki pokarmowej
Dzięki procesowi suszenia młóta, jako nośnika drożdży, w niskich temperaturach pozostaje w pełni zachowana biologiczna pre- i probiotyczna skuteczność wrażliwych substancji czynnych naturalnego produktu, jakim są drożdże piwne.
Zalecana specyfika zastosowania:
Drożdże piwne - Leiber BT są skuteczne:
- w przypadku wystąpienia zaburzeń trawiennych, szczególnie w jelicie grubym; endogenny układ oporności zostaje wzmocniony; przy jednostronnym żywieniu: np. dawką paszy o niewielkiej różnorodności komponentów, źle wymieszaną, przy niedoborach żywieniowych, zwłaszcza w systemie oborowego utrzymania zwierząt, w przypadku dawek bardziej obciążonych włóknem (najczęściej paszami z własnego gospodarstwa jak: siano gorszej jakości i owies); zapobiega się wystąpieniu objawu „szorstkiej okrywy włosowej".
- zapobiegają uszkodzeniom kopyt, problemom z przyzębiem, podatnością na choroby i przy zmniejszonej ogólnej sprawności; w przypadku zmniejszonej płodności i w okresach zmiany sierści (linienie) następuje stabilizacja kondycji w okresie krycia i trwania cyklu.
- w przypadku podwyższonego obciążenia wysiłkowego i w sytuacjach stresowych (turnieje, transport),
- przy przejściach żywieniowych (zmiana rodzaju paszy): zmniejsza nerwowe reakcje, a zwłaszcza gotowość do wysiłku.
Drożdże piwne- Leiber BT® należy stosować przez dłuższy okres czasu, jako źródło cennych składników odżywczych, także profilaktycznie, przeciwko nieprawidłowym procesom metabolicznym oraz wystąpieniu objawów niedoborowych, w celu stworzenia podstawy dla homeostazy, warunkującej wysoką dzielność i produkcyjność.
Zalecenia w żywieniu.
:: Podczas żywienia w stajni
Drożdże piwne - Leiber BT® można stosować jako bardzo wartościowy komponent do wszystkich dawek paszowych oraz dla wszystkich grup użytkowych:
- dorosłe konie (o masie ciała 600kg) otrzymują 250g dziennie,
- mniejsze, odpowiednio niższą dawkę,
- źrebięta po odsadzeniu, roczniaki i dwulatki otrzymują 50 - 100g dziennie.
:: Konie stadne (rasowe)
Ogiery powinny otrzymywać podczas całego okresu krycia, a klacze w okresie przygotowawczym do krycia - aż do 6 tygodnia ciąży dodatek do paszy - 500 g drożdży piwnych Leiber BT® dziennie.
:: W sytuacjach stresowych
W przypadku zaawansowanej ciąży i w okresie laktacji, przy zaburzeniach trawiennych i w okresie linienia należy przedłużyć dawkowanie drożdży piwnych Leiber BT®, przez okres 2 -3 tygodni; natomiast w normalnych sytuacjach - zaleca się dawkowanie jak w punkcie 1.
:: Konie wyścigowe
Koniom wyścigowym, szczególnie obciążonym uczestnictwem w zawodach (turniejach) i gonitwach aplikuje się w okresach przejściowych 500 g drożdży Leiber BT® dziennie, w normalnych sytuacjach zaleca się dawkowanie jak w punkcie 1.
Skład:
Drożdze piwne Leiber BT®
40% drożdże piwne wiązane z 60% młota piwnego.
Białko surowe |
31,0 % |
Tłuszcz surowy |
7,0 % |
Włókno surowe |
9,5 % |
Popiół surowy |
6,5 % |
Wapń |
0,3 % |
Fosfor |
1,0 % |
Sód |
0,1 % |
Witamina B1 |
90 mg |
Witamina B2 |
25 mg |
Witamina B6 |
22 mg |
Cholina |
2300 mg |
Kwas nikotynowy |
240 mg |
Kwas pantotenowy |
73 mg |
Kwas foliowy |
12 mg |
Biotyna |
520 ug |
Żelazo |
320 ug |
Selen |
500 ug |
Energia metaboliczna (MJ) |
10,5 |
Gwarancja jakości.
Odpowiedni proces suszenia drożdży piwnych Leiber - BT® gwarantuje możliwie najwyższą ochronę wrażliwych składników i ich bardzo dobrą przyswajalność. Okres trwałości składników (zwłaszcza witamin z grupy B) wynosi minimum 1 rok. Drożdże piwne Leiber - BT® nie są zmodyfikowane genetycznie i posiadają Certyfikaty GMP, ISO i QS; surowce do ich produkcji pochodzą wyłącznie z browarów.
Opakowanie: worek 25 kg
Producent: Leiber GmbH Niemcy
WORKI O WADZE 20 kg I WIĘKSZE WYSYŁANE SĄ JAKO OSOBNE PACZKI Z RACJI WAGI I REGULAMINÓW FIRM KURIERSKICH (standardowa przesyłka kurierska musi mieścić się w 30 kilogramach).
DLA BEZPIECZEŃSTWA DOSTAWY NIE ŁĄCZYMY ICH W JEDNĄ PRZESYŁKĘ Z INNYMI BARDZO WRAŻLIWYMI PRODUKTAMI.