2936
Nowy produkt
Mieszanka paszowo uzupełniająca dla koni w fazie wzrostu, po okresie laktacji lub dla koni z problemami z przybieraniem masy ciała.
0 Przedmiot Przedmioty
Termin realizacji od 4 do 14 dni
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
MAVALLO GASTRO BUILD 20 kg
Mieszanka paszowo uzupełniająca dla koni w fazie wzrostu, po okresie laktacji lub dla koni z problemami z przybieraniem masy ciała.
Odbiorca: :
* Pola wymagane
lub Anuluj
Mieszanka paszowo uzupełniająca dla koni w fazie wzrostu, po okresie laktacji lub dla koni z problemami z przybieraniem masy ciała. Pasza z niską zawartością skrobi oraz cukru, która również sprawdzi się jako pasza dla koni z problemami gastrycznymi. Wysoka zawartość białka, włókna oraz dodatek mikro i makro elementów znacznie poprawiają kondycję konia i wspierają jego rozwój. Mieszanka jest w formie drobnego granulatu, który jest chętnie zjadany nawet przez wybredne konie.
Skład: otręby ryżowe, łuska sojowa, wysłodki buraczane, mączka chleba świętojańskiego, drożdże paszowe, olej lniany, makuch lniany, otręby orkiszowe, melasa, susz jabłkowy, węglan wapnia, fosforan dwuwapniowy, chlorek sodu, tlenek magnezu, premiks witaminowy, otręby owsiane, łuska słonecznika
Skład analityczny: energia strawna (MJ/kg) 11,6, białko surowe (%) 16,2, tłuszcz surowy (%) 10,5, włókno surowe (%) 15,6, popiół surowy (%) 8,3, skrobia (%) 11,6, wapń (%) 1,5, fosfor (%) 0,8, magnez (%) 0,6, sód (%) 0,2, cukier (%) 4,6.
Dawkowanie:
Waga: 15kg
Producent: Mavallo
Pasze Mavallo - ich formuła oparta jest na udziale zbóż poddawanym procesowi ekspandowania. Jest to proces wykorzystujący gorącą parę wodną i wysokie ciśnienie. Dzięki temu zboża nie potrzebują już innej obróbki termicznej i są gotowe do spożycia. W procesie ekspandowania ziarno zwiększa swoją objętość przez co wygląda jak “nadmuchane”. Dużą zaletą jest czystość mikrobiologiczna końcowego produktu i jego uszlachetnienie poprzez wyeliminowanie antyżywieniowych składników, zwiększenie przyswajalności składników odżywczych oraz nadanie specjalnego smaku. Warunki termiczne towarzyszące ekspandowaniu eliminują substancje antyodżywcze, o których istnieniu i szkodliwym działaniu najprawdopodobniej większość z nas nie ma pojęcia.